Personenvervoer: de mogelijkheden van taxivervoer

Het gemak van een taxi

Een taxi is een handig vervoermiddel naar al uw zakelijke afspraken. U kunt u af laten zetten op een luchthaven of bij een station, en u kunt u naar het ziekenhuis laten brengen. Natuurlijk kunt ook na een avondje uit opgehaald worden door een taxi om u naar huis te laten brengen. Waar u ook heen moet, het wordt helemaal voor u geregeld. U heeft er zelf geen omkijken naar. Verder bespaart u op hoge parkeerkosten, wanneer uw bestemming zich in een grote stad of op een luchthaven bevindt. U heeft geen stress, omdat u zelf moet rijden in een omgeving waar u zelf de weg niet weet, of waar veel verkeersdrukte is. Dat doet de taxi-chauffeur voor u. 

 

Voorwaarden voor het runnen van een taxibedrijf

Een taximaatschappij moet werken volgens de norm van een TX-keur gecertificeerde onderneming. Het TX-keur staat voor vakkundig opgeleide chauffeurs en een eerlijk, veilig en comfortabel taxivervoer. Daarnaast moeten alle medewerkers die een taxi besturen in het bezit zijn van een toelating taxibestuurder. Ook moeten elke taxibestuurder een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunnen tonen.

 

Verschillende vormen van taxi-vervoer

Er zijn verschillende vormen van taxi-vervoer beschikbaar. Naast persoonlijk vervoer is er ook zakelijk taxi-vervoer. U boekt zelf digitaal een taxi-rit voor uzelf, uw werknemers of klanten. Vervolgens is het bij een aantal taxibedrijven mogelijk om de taxi die u heeft gereserveerd digitaal te volgen. U weet dan precies wanneer de taxi uw kant op komt, en heeft daardoor geen last meer van lange wachttijden. Wanneer u voor meerdere personen een taxi wilt reserveren, kunt u kiezen voor groepsvervoer. Voor groepen van maximaal acht personen zijn er taxi-personenbusjes met een chauffeur beschikbaar. Wanneer u vervoer nodig heeft van en naar het vliegveld kunt u het beste gebruik maken van luchthavenvervoer. U wordt dan direct van uw huis naar de luchthaven of van de luchthaven naar uw huis gebracht, zonder dat er nog andere bestemmingen worden aangedaan. Voor mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten, is er speciaal rolstoelvervoer beschikbaar. U kunt met uw rolstoel in een speciale taxi of busje gereden worden. Wanneer uw slecht ter been bent maar wel gewoon kunt zitten, bieden deze taxi's u extra beenruimte en een comfortabele zitplaats. Wanneer dit vanwege uw gezondheid niet voldoende is, kunt u gebruik maken van zittend ziekenvervoer. U wordt dan door een taxi vervoerd die nog comfortabeler is en meer mogelijkheden biedt voor uw lichamelijke beperkingen, zoals extra steunen, verstelbare stoelen enzovoort. Voor kinderen die buiten hun eigen woonplaats naar school gaan, bestaat er speciaal leerlingenvervoer. Dit vindt, afhankelijk van het aantal leerlingen, plaats in een gewone taxi of een taxibusje.

Kijk voor een betrouwbare taxidienst in Den Bosch en omgeving op Taxi van Alebeek


Delen